Ryba v máslové omáčce s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba v máslové omáčce s kapary
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23062 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
40 g | Kapary |
125 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
5 g | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
5 g | Tymián čerstvý |
8 dl | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 111,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Ocet vinný, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba v máslové omáčce s kapary postup přípravy receptu:
1 | Do hlubokého hrnce dáme cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, tymián, pepř, citronové plátky, rybí filety, vše zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a pozvolna přivedeme k varu. Odstavíme, odebereme 1 šálek vody a necháme ve zbylém vývaru marinovat ryby asi 10 minut. |
2 | Slitou vodu dáme do kastrůlku, zakryjeme poklicí a vaříme při vysoké teplotě 5 minut, dokud se polovina neodpaří. Přidáme ocet a vaříme další minutu. Snížíme teplotu, vmícháme máslo a necháme jej rozpustit. Přidáme kapary, osolíme, opepříme. |
3 | Na pánvi oblanšírujeme pórek a bílé zelí, nakrájené na proužky. Rybí filety vyjmeme z vývaru, vše naservírujeme na ohřáté talíře a zalijeme máslovou omáčkou. |