Recept

Ryba v máslové omáčce s kapary

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23062
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Česnek
2 ks Cibule
1 ks Citrony
40 g Kapary
125 g Máslo čerstvé
40 ml Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
5 g Sůl
800 g Treska aljašská
5 g Tymián čerstvý
8 dl Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 118kJ
7% Sacharidy 25 g
37% Tuky 28 g
33% Sodík 655 mg
73% Bílkoviny 41 g
Ryba v máslové omáčce s kapary

Ryba v máslové omáčce s kapary postup přípravy receptu:

1

Do hlubokého hrnce dáme cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, tymián, pepř, citronové plátky, rybí filety, vše zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a pozvolna přivedeme k varu. Odstavíme, odebereme 1 šálek vody a necháme ve zbylém vývaru marinovat ryby asi 10 minut.

2

Slitou vodu dáme do kastrůlku, zakryjeme poklicí a vaříme při vysoké teplotě 5 minut, dokud se polovina neodpaří. Přidáme ocet a vaříme další minutu. Snížíme teplotu, vmícháme máslo a necháme jej rozpustit. Přidáme kapary, osolíme, opepříme.

3

Na pánvi oblanšírujeme pórek a bílé zelí, nakrájené na proužky. Rybí filety vyjmeme z vývaru, vše naservírujeme na ohřáté talíře a zalijeme máslovou omáčkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept