Recept

Slávky na jehle se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 23064
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
200 g Cuketa
1 kg Mušle slávky
50 ml Olej olivový
50 g Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 953kJ
4% Sacharidy 13 g
39% Tuky 30 g
47% Sodík 932 mg
60% Bílkoviny 34 g

Slávky na jehle se slaninou postup přípravy receptu:

1

Slávky očistíme a omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Dáme je do hrnce, zalijeme 1 lžící oleje a vínem, přidáme lehce podrcený a oloupaný stroužek česneku a omytou a nasekanou petrželku. Pod pokličkou slávky povaříme za občasného zatřesení hrncem, aby se otevřely. Scedíme je, neotevřené vyhodíme, otevřené vyloupeme ze skořápek a odložíme stranou. Skořápky rovněž vyhodíme.

2

Omyjeme cukety, osušíme je a nakrájíme na kolečka. Každý plátek slaniny vertikálně překrojíme na poloviny a připravíme si slávky. Na dlouhé jehly střídavě napichujeme vždy 3 slávky, 1 kolečko cukety a 1 plátek slaniny. Jehly pak vložíme do pekáče se zbývajícím olejem a dáme do trouby předehřáté na 190°C. Než je zase vyndáme, nejméně jednou jehly otočíme. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept