Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23065
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Citrony
400 g Losos uzený
50 ml Ocet vinný
15 ml Olej olivový
50 g Pažitka
150 g Rajčata
5 g Sůl
6 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
25 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 444kJ
1% Sacharidy 5 g
23% Tuky 17 g
36% Sodík 713 mg
76% Bílkoviny 43 g

Vejce s uzeným lososem postup přípravy receptu:

1

Na sporák postavíme velkou nízkou pánev s dostatečným množstvím vody, přilijeme ocet a přivedeme vodu k varu, zmírníme teplotu na minimum. Do vody postupně vyklepáváme vejce a vaříme asi 3 minuty. Děrovanou lžíci je potom vyjmeme, položíme na utěrku a odkrojíme roztřepené okraje. Omyjeme a osušíme pažitku. Spaříme ve vařící vodě rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, necháme okapat a pak je nakrájíme na kostičky a dáme stranou.

2

Omyjeme citron, osušíme, oloupeme kůru (jen žlutou část) a nakrájíme na proužky. Povaříme 3-4 minuty v hrnci, scedíme, osušíme a dáme do ledničky. Každé vajíčko obalíme plátkem lososa a ozdobíme proužky pažitky. Vajíčka úhledně rozmístíme na servírovací mísu a uložíme do ledničky.

3

Mezitím dle návodu na balíčku připravíme želatinu a rovněž ji dáme do ledničky, dokud trochu neztuhne. Vyndáme z ledničky vajíčka, zalijeme připravenou želatinou a vrátíme je do ledničky. Tam je necháme dokud želatina zcela neztuhne.

4

Doprostřed servírovací mísy navršíme kostičky rajčat a proužky citronové kůry, rajčata zakapeme olejem, osolíme a hotový předkrm ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept