Recept

Vídeňský bramborový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23069
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Celer - nať
2 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Citronová šťáva
20 g Cukr krupice
60 ml Ocet vinný
20 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 044kJ
12% Sacharidy 44 g
7% Tuky 5 g
4% Sodík 86 mg
14% Bílkoviny 8 g
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce uvaříme v mírně osolené vodě a ještě teplé je oloupeme a necháme vychladnout. Nakrájíme červenou cibuli na plátky, které pokapeme citronovou šťávou, zamícháme a necháme odložené, část ponecháme na ozdobení. Brambory nakrájíme na kolečka a střídavě s cibulí ve vrstvách pokládáme do mísy. Svaříme vodu, cukr, ocet a šťávu, kterou pustila cibule, osolíme, opepříme a ještě horké vlijeme na brambory. Ozdobíme nasekanou petrželkou a pažitkou a zbylými kolečky cibule. Doprostřed mísy dáme omytý celerový list.

Komentáře a hodnocení

 
m50p@seznam.cz
Vídeňský bramborový salát
No fuj ! Tohle je Vídeňský bramborový salát ???!!! Vychladlé brambory ? Ty musí být naopak ještě teplé, aby se do nich ten nálev vsáknul lépe. A kde je masový vývar jako základ na ten nálev ?! A co takhle se obtěžovat a zjistit si, že se používá jablečný a ne vinný ocet ?!sad

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept