Polévka z vaječné jíšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z vaječné jíšky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2307 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 53,9mg |
Draslík | 209,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z vaječné jíšky postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu si nastrouháme nahrubo, cibuli si nakrájíme na jemno a vše dáme vařit do vody. |
2 | Mezitím si z másla a mouky uděláme světlou jíšku, ke které poté přidáme vejce. Vejce s jíškou rozmícháme a necháme zatuhnout. |
3 | Jakmile máme jíšku takto připravenou, dáme ji do vývaru a mírně povaříme. |
4 | Hotovou polévku dle chuti a potřeby dosolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Cibuli použijeme menší, nebo půlku z cibule velké.