Fazole, kukuřice a cizrna s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole, kukuřice a cizrna s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23070 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
100 g | Cizrna |
150 g | Fazole červené sterilované |
100 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
3 ml | Ocet Sherry |
12 ml | Olej rostlinný |
1 g | Petržel - nať |
40 g | Protlak rajčatový |
1 ks | Salát ledový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 455,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cizrna, Fazole červené sterilované, Kukuřice cukrová nakládaná, Olej rostlinný, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole, kukuřice a cizrna s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Fazole s kukuřicí vysypeme do síta a propláchneme studenou vodou. Poté vložíme do misky. Ledový salát omyjeme od nečistot a natrháme. Natrhané kousky salátu promícháme s kukuřicí, fazolemi a uvařenou cizrnou. |
2 | Rajčatový protlak, ocet a citronovou šťávu vyšleháme. Do této směsi postupně vešleháme olej. Jakmile se všechny přísady spojí a omáčka bude hladká, přidáme k ní nasekanou perželku. |
3 | Hotovou omáčku promícháme se salátem a necháme chvíli odpočinout. |