Majonézový bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonézový bramborový salát
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23071 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
20 g | Hořčice |
2 dl | Hovězí vývar základní |
225 ml | Majonéza |
120 ml | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 815,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Hovězí vývar základní, Majonéza, Ocet vinný, Pažitka, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majonézový bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a nakrájíme na kolečka. Hořčici rozmícháme v bujónu, přidáme ocet, osolíme, opepříme, krátce povaříme a nalijeme na brambory. Na 1-2 hodiny necháme odstát. Poté je scedíme, uložíme do mísy, přidáme majonézu, celer nakrájený na kousky, zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Povrch posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou, můžeme přizdobit plátky rajčat. |
Poznámka
1-2 hodiny na odležení