Jednoduchý recept

Plněné slávky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23072
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
100 g Chléb konzumní
150 g Houby čerstvé
60 g Máslo čerstvé
7 g Mušle slávky
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
5 g Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 562kJ
5% Sacharidy 18 g
37% Tuky 28 g
25% Sodík 503 mg
9% Bílkoviny 5 g

Plněné slávky postup přípravy receptu:

1

Necháme máslo změknout na pokojovou teplotu. Slávky očistíme, dobře je omyjeme a dáme do hrnce s vodou. Do hrnce přilijeme 1 lžíci oleje, víno a přidáme trochu nasekané petrželky. Hrnec zakryjeme poklicí a při střední teplotě slávky chvíli za občasného potřesení povaříme, aby se otevřely.

2

Slávky scedíme, neotevřené vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, procedíme jemným sítem a uschováme. S1ávky vyloupeme a dáme do mísy. Polovinu skořápek odložíme stranou. Očistíme houby, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a nahrubo pokrájíme. Chlebovou střídu zalijeme tekutinou z vařených slávek, kterou jsme si uschovali.

3

Oloupeme 1 stroužek česneku, vykrojíme z něho případný zelený střed a česnek jemně nasekáme se zbylou petrželkou, kterou jsme předtím omyli a osušili. Dáme česnek s petrželkou do pánve se 2 lžícemi oleje, přidáme nahrubo nasekané houby a vše několik minut prudce osmažíme. Stáhneme pánev ze sporáku a necháme obsah zchladnout. Do mísy dáme změklé máslo, přidáme dobře scezenou houbovou směs a vymačkanou chlebovou střídu. Vše osolíme, opepříme a promícháme.

4

Vezmeme skořápky, které jsme předtím odložili. Do každé dáme po 1 lžíci připravené směsi a tu urovnáme do tenké vrstvy. Navrch vždy položíme jednu slávku a na ni další vrstvu směsi. Naplněné skořápky dáme do olejem vytřené ohnivzdorné nádoby a necháme asi 10 minut zapékat v troubě předehřáté na 200°C. Hotový pokrm podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept