Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23073
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
300 g Houby čerstvé
30 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
6 ml Ocet kvasný lihový
10 ml Olej slunečnicový
2 ks Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 789kJ
5% Sacharidy 20 g
243% Tuky 182 g
7% Sodík 133 mg
13% Bílkoviny 7 g

Salát z hub a zeleniny postup přípravy receptu:

1

Hlávkový salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Rajčata ponoříme do vařící se vody. Poté je z vody vyjmeme a odstraníme z nich slupku. Rajčata zbavená slupky rozpůlíme a ještě odstraníme zrníčka. Samotnou dužninu nakrájíme na kostičky. Mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky.

2

Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek. Poté je nakrájíme na malé kousky. Cibulku s česnekem nadrobno nakrájíme.

3

Cibulku, česnek, papriky, hlávkový salát a rajčata promícháme v misce.

4

Nyní připravíme houby. Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Poté je na másle zprudka opečeme. Houby osolíme a 30 minut podusíme. Jakmile se z hub vypaří přebytečná voda, sejmeme je z tepla a necháme vychladit. Jakmile houby zchladnou, promícháme je s ostatním salátem.

5

Mezitím připravíme zálivku. Ocet vyšleháme se solí a pepřem. Do této směsi pomalu vešleháme olej a přimícháme nasekané bylinky.

6

Hotovou zálivku zlehka vmícháme do salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept