Salát z hub a zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hub a zeleniny
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23073 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
6 ml | Ocet kvasný lihový |
10 ml | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 659,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z hub a zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Rajčata ponoříme do vařící se vody. Poté je z vody vyjmeme a odstraníme z nich slupku. Rajčata zbavená slupky rozpůlíme a ještě odstraníme zrníčka. Samotnou dužninu nakrájíme na kostičky. Mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek. Poté je nakrájíme na malé kousky. Cibulku s česnekem nadrobno nakrájíme. |
3 | Cibulku, česnek, papriky, hlávkový salát a rajčata promícháme v misce. |
4 | Nyní připravíme houby. Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Poté je na másle zprudka opečeme. Houby osolíme a 30 minut podusíme. Jakmile se z hub vypaří přebytečná voda, sejmeme je z tepla a necháme vychladit. Jakmile houby zchladnou, promícháme je s ostatním salátem. |
5 | Mezitím připravíme zálivku. Ocet vyšleháme se solí a pepřem. Do této směsi pomalu vešleháme olej a přimícháme nasekané bylinky. |
6 | Hotovou zálivku zlehka vmícháme do salátu. |