Středomořský bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Středomořský bramborový salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23074 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
20 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
800 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Kapie |
40 ml | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 940,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 273,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Středomořský bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě s bobkovým listem, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Do uzavíratelné nádoby si připravíme ingredience na zálivku (citronová šťáva, ocet a olej), vše dokonale protřepeme a nalijeme do mísy. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, brambory, očištěnou kapii nakrájenou na kolečka, olivy, nasekanou bazalku a petrželku. |
2 | Promícháme a necháme uležet v pokojové teplotě asi hodinu. Nakonec povrch ozdobíme listy bazalky. |
Poznámka
1 hodina na odležení