Sekaná z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná z tuňáka
Sekaná z tuňáka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23079 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Citronová kůra |
15 ml | Olej olivový |
60 g | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
50 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
250 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 133,9mg |
Draslík | 308,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 190,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Strouhanka, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme stroužek česneku a jemně nasekáme. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku. Tuňáka scedíme, zbavíme přebytečného oleje a jemně nasekáme. Dáme ho do mísy, přidáme česnek a petrželku, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, strouhanku a vše promícháme, dokud nezískáme hladkou hmotu, popř. přidáme špetku soli. |
2 | Potřeme průhlednou fólii olejem, doprostřed navršíme vypracovanou směs, zabalíme a svážeme nití. Ve velkém hrnci uvedeme vodu do varu, osolíme a balíček s fólií cca 20 minut vaříme. Po 20 minutách necháme vychladnout a průhlednou fólii odstraníme. |
3 | Sekanou podáváme nakrájenou na plátky, např. na salátovych listech dle sezóny. |