Fazolový salát s bylinkami a kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s bylinkami a kořením
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23082 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
80 ml | Citronová šťáva |
1,5 šálek | Fazole černé |
1,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 ks | Okurka salátová |
120 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fazole černé, Kmín drcený, Okurka salátová, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s bylinkami a kořením postup přípravy receptu:
1 | Fazole dáme na noc do studené vody, scedíme je a v čerstvé vodě je deset minut zprudka povaříme. Pak zmírníme oheň, přidáme tymián, bobkový list, překrojenou cibuli a vaříme zvolna asi 1 hodinu. Směs pak zcedíme a vyhodíme bylinky a cibuli. |
2 | Smícháme prolisovaný česnek, petržel, šťávu, olej, sůl a pepř. Zalijeme fazole a promícháme je. Tři vejce natvrdo nasekáme s okurkou a podáváme. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.