Salát z plodů moře a hrachu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 800 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z plodů moře a hrachu
Salát z plodů moře a hrachu
Celkový čas: | 800 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 200 minut |
Doba vaření: | 600 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23083 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
200 g | Brambory |
80 g | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
400 g | Garnát obecný |
150 g | Hrách loupaný |
2 ks | Mrkev kořen |
60 ml | Ocet vinný |
75 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 ks | Sépie |
5 g | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 766,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Ocet vinný, Sépie, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Garnát obecný, Hrách loupaný, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z plodů moře a hrachu postup přípravy receptu:
1 | Hrách propláchneme, nasypeme do mísy, zalijeme dostatečným množstvím studené vody a necháme 12 hodin bobtnat. Oloupeme cibuli, očistíme celer, oškrábeme mrkev a omyjeme. Scedíme hrách a dáme do hrnce s 1/2 celeru, 1/2 cibule, 1 mrkví, 1 bobkovým listem a všechno zalijeme dostatečným množstvím studené vody. Pomalu |
2 | přivedeme k varu a při střední teplotě vaříme hrách cca 3 hodiny. |
3 | Mezitím očistíme sépie, vykucháme, stáhneme z nich kůži, důkladně propláchneme a nakrájíme na kroužky. Vyloupeme garnáty, odstraníme černé střívko a omyjeme. Oloupeme brambory, omyjeme, pokrájíme a uvaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Uvařený hrách scedíme a necháme vychladnout. |
4 | Do pánve vložíme zbývající cibuli, mrkev a celer, vše pokrájené, přidáme bobkový list, špetku soli a čerstvě mletého pepře a 2 lžíce bílého vinného octa. Přivedeme ocet k varu a necháme při střední teplotě vařit cca 10 minut. Přidáme garnáty a 4-5 minut je vaříme. Scedíme a necháme vychladnout. |
5 | Nalijeme do mísy zbývající ocet, přidáme špetku soli a čerstvě mletého pepře, vše promícháme, přidáme olej a vyšleháme hladkou zálivku. Přidáme omytou a jemně nasekanou petrželku. Přimícháme hrách, garnáty, sépie a brambory a hotový salát ihned podáváme. |