Cibulový salát mimóza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulový salát mimóza
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23084 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
5 g | Cukr krupice |
5 g | Hořčice |
40 ml | Ocet vinný |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
1 ks | Salát ledový |
200 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 460,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Ocet vinný, Salát ledový, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulový salát mimóza postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme na tenká kolečka a nasypeme do mísy, přidáme sůl a citronovou šťávu a necháme cca 1/2 hodiny odležet. Vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí nakrájíme najemno zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Salát důkladně propereme, vysušíme na utěrce, roztrháme na malé kousky a vložíme do mísy. Z cibule slijeme nálev(uchováme na dresink), přidáme pokrájené bílky a vše smícháme se salátem v míse. Na povrch zlehka nasypeme rozdrobené žloutky, které připomínají květ mimózy. Do slité šťávy z cibule přidáme ostatní suroviny na dresink, důkladně promícháme a až těsně před servírováním nalijeme na salát. Povrch ozdobíme najemno nasekanou petrželkou. |