Fazolový salát se sýrem a koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát se sýrem a koprem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23085 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
1 kg | Fazole černé |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
80 ml | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 130g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 63g |
Vitamín A | 805,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Fazole černé, Kopr čerstvý, Rajčata, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát se sýrem a koprem postup přípravy receptu:
1 | Fazole uvaříme v osolené vodě tak, aby se nerozvařily. |
2 | Na oleji osmažíme poloviny rajčat a prolisovaný česnek, až začnou rajčata hnědnout. Pak přidáme na kostičky nakrájenou nivu a 1 minutu mícháme. Pak vložíme i fazole, nasekaný kopr, olivy, sůl a pepř a vše promícháme. |
3 | Pokrm můžeme ozdobit bazalkou. |