Recept

Olivový salát s tuňákem a vejci

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23088
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

60 g Ančovičky konzervované
1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
120 g Fazole černé
20 ml Ocet vinný
0,5 ks Okurka salátová
120 ml Olej olivový
0,5 šálek Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
200 g Tuňák v oleji
4 ks Vejce slepičí
120 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 714kJ
8% Sacharidy 29 g
60% Tuky 45 g
50% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Olivový salát s tuňákem a vejci postup přípravy receptu:

1

Smícháme olej, prolisovaný česnek, ocet, sůl, pepř a promícháním vytvoříme zálivku.

2

Fazolky na polovinu vaříme v osolené vodě 2 minuty doměkka. Pak je scedíme. Nakrouhané zelí smícháme s plátky okurky, čtvrtkami rajčat a fazolkami.

3

Tuňáka rozebereme na menší kousky, ančovičky nakrájíme na kousky, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky.

4

K salátu přidáme ančovičky, tuňáka, vejce, olivy a zálivku. Promícháme ho a podáváme s bazalkou.

Poznámka

K salátu můžeme přidat i ředkvičky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept