Florentinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Florentinky
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2309 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
50 g | Kandované ovoce |
50 g | Mandle |
25 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 160,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 73,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kandované ovoce, Mandle, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Florentinky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 210C. |
2 | Smícháme půl sklenice vody s medem a cukrem a zahřejeme. Přidáme smetanu, mandle a nasekané kandované ovoce. Důkladně promícháme. Z mandlové pasty vytvoříme na vymazaném plechu koláčky o průměru cca 5cm. |
3 | Pečeme 5-6minut, necháme vychladnout a poté chladíme v lednici ještě 2hodiny. |
4 | Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a jednu stranu florentinek namočíme. Polevu necháme ztuhnout a podáváme. |