Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2309
Kategorie: Cukroví

Ingredience

100 g Čokoláda hořká
100 g Cukr krupice
50 g Kandované ovoce
50 g Mandle
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
400 ml Smetana 12% (konzumní)

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
12% Sacharidy 44 g
28% Tuky 21 g
1% Sodík 13 mg
8% Bílkoviny 5 g

Florentinky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 210C.

2

Smícháme půl sklenice vody s medem a cukrem a zahřejeme. Přidáme smetanu, mandle a nasekané kandované ovoce. Důkladně promícháme. Z mandlové pasty vytvoříme na vymazaném plechu koláčky o průměru cca 5cm.

3

Pečeme 5-6minut, necháme vychladnout a poté chladíme v lednici ještě 2hodiny.

4

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a jednu stranu florentinek namočíme. Polevu necháme ztuhnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept