Recept

Pěna z parmic a fenyklovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23090
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 g Fenykl čerstvý
15 ml Likér zázvorový
20 g Máslo čerstvé
700 g Parmice
5 g Pepř černý mletý
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 668kJ
1% Sacharidy 4 g
32% Tuky 24 g
32% Sodík 639 mg
66% Bílkoviny 37 g

Pěna z parmic a fenyklovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z mořských parmic oškrábeme šupiny a vykucháme. Propláchneme pod tekoucí vodou a vykostíme. Nakrájíme, rozmixujeme, dáme do mísy a uložíme do ledničky. V misce promícháme bílek se špetkou soli a špetkou čersvě mletého pepře a misku rovněž dáme na 30 minut do ledničky.

2

Po hodině vyndáme obě mísy z ledničky a smícháme jejich obsah. Do směsi postupně vmícháme smetanu a směs rozdělíme do malých formiček a vaříme cca 30 minut ve vodní lázni v troubě předehřáté na 180 °C.

3

Mezitím důkladně omyjeme fenykl a nasekáme. Smícháme v misce se zakysanou smetanou a zázvorovým likérem a dobře vyšleháme. Vyndáme formičky z trouby a obsah vyklopíme na servírovací mísu. Hotový předkrm podáváme teplý s fenyklovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept