Artyčokový salát s fazolkami a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčokový salát s fazolkami a česnekem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23091 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Artyčoky |
6 stroužek | Česnek |
1 špetka | Citronová kůra |
250 g | Fazole bílé |
10 ml | Ocet vinný |
270 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Pomerančová kůra |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 80g |
Vitamín A | 78,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Citronová kůra, Fazole bílé, Ocet vinný, Pomerančová kůra, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčokový salát s fazolkami a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Umixujeme si česnek a ocet, pomalu přilijeme 250 ml oleje, směs opepříme a osolíme. Fazolky povaříme 2 minuty doměkka a scedíme. Artyčoky zbavíme stopek a povaříme je 30 minut v osolené vodě a také scedíme. Artyčoky pak rozkrojíme a vydlabeme. Spolu s fazolkami je na talíři pokapeme zbylým olejem, posypeme citronovou a pomerančovou kůrou, osolíme a opepříme. |
2 | Česnekovou směs naklademe do artyčoků a můžeme podávat. |