Salát z červené řepy s křenovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy s křenovou pěnou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23092 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
20 ml | Balsamico ocet |
400 g | Červená řepa |
2 ks | Cibulka jarní |
20 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
2 dl | Jogurt bílý |
30 g | Křen |
80 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
0,5 dl | Víno červené |
1 balení | Želatina čirá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 72,2mg |
Draslík | 543,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 322,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Červená řepa, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Citrony, Jogurt bílý, Křen, Pažitka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina čirá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy s křenovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Ve studené vodě podle návodu rozpustíme želatinový prášek. Smetanu a jogurt smícháme s octem a křenem a osolíme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu. Želatinu zahříváme na mírném ohni, až začne želírovat, přidáme k ní polovinu křenové směsi a zamícháme, po chvíli i druhou a za stálého míchání vyklopíme do mísy. Vyšleháme šlehačku a opatrně ji zapracujeme do krému. |
2 | Pečlivě vydrhnutou červenou řepu propícháme kovovými jehlami a každou bulvu zvlášť zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 1 hodinu. Po vychladnutí vyjmeme řepu z alobalu a na struhadle nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a opepříme. |
3 | Na dresink svaříme červené víno, ocet a cukr, po vychladnutí přidáme olej, citronovou šťávu a najemno nakrájenou cibulku. Dobře promícháme a nalijeme na řepu. Půl hodiny necháme marinovat, potom řepu vyjmeme a klademe plátky na talíř do vějíře. Lžící, namočenou ve studené vodě, vykrajujeme z křenové pěny nočky, které klademe na plátky řepy. Posypeme nastrouhaným křenem, citronovou kůrou a ozdobíme posekanou pažitkou. |