Treska po židovsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska po židovsku
Treska po židovsku
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23094 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Ocet vinný |
10 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
30 ml | Olej olivový |
60 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
400 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 638,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 673,4mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,5mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska po židovsku postup přípravy receptu:
1 | Očistíme petrželku a jemně nasekáme společně s oloupaným |
2 | stroužkem česneku. Rozklepneme vejce a rozdělíme na bílky a žloutky. V míse smícháme mouku s olivovým olejem, žloutky a potřebným množstvím vody (asi 1,5 d1), vymícháme ze všech ingrediencí těstíčko a necháme 1 hodinu odpočívat. |
3 | Po hodině dáme do těstíčka v octě promyté, scezené, vykostěné a nasekané rybí maso, přidáme nasekanou petrželku s česnekem a nakonec z bílků a špetky soli vyšlehaný tuhý sníh. |
4 | Do rozpáleného oleje postupně dáme naběračku směs a po obou stranách osmažíme dozlatova. Karbanátky přendáme na savý kuchyňský papír a necháme vsáknout nadbytečný tuk. Hotové karbanátky přendáme na servírovací mísu a podáváváme. |