Recept

Tyrolský čočkový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 23095

Ingredience

200 g Brambory
2 ks Cibule
40 ml Ocet vinný
150 g Okurky
80 ml Olej olivový
100 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
5 g Sůl
2 l Voda pitná
200 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 748kJ
12% Sacharidy 43 g
28% Tuky 21 g
26% Sodík 517 mg
28% Bílkoviny 16 g

Tyrolský čočkový salát postup přípravy receptu:

1

Propereme čočku, necháme ji pár hodin namočenou, vodu slijeme, dáme vařit do čerstvé vody. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Nakrájíme na kostičky a zalijeme 1 naběračkou vody, ve které se vařila čočka. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, vsypeme do mísy, část si necháme na ozdobení. Kyselé okurky si připravíme na ozdobení tak, že je podélně rozkrájíme, přičemž na jednom konci zůstanou vcelku a tím vznikne vějířek. Slijeme čočku a přidáme do mísy k cibuli, promícháme, totéž uděláme s bramborami. Přimícháme olej, nasekanou petrželku a pažitku, osolíme, opepříme. Ozdobíme kolečky cibule a vějířky okurek. Dáme uležet do chladničky, podáváme nejdříve následující den.

Poznámka

8 hodin namáčení čočky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept