Námořnický rýžový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Námořnický rýžový salát
Námořnický rýžový salát
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23098 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
100 g | Celer - nať |
400 g | Chobotnice |
40 ml | Citronová šťáva |
12 ks | Garnát obecný |
12 ks | Mušle slávky |
100 g | Okurky |
60 ml | Olej olivový |
100 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý celý |
60 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
300 g | Rýže předvařená (parboiled) |
5 g | Sůl |
200 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 180g |
---|---|
Cholesterol | 912,7mg |
Draslík | 11g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 315,0mg |
Vitamín E | 18,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 126,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chobotnice, Citronová šťáva, Mušle slávky, Okurky, Paprika červená, Pepř černý celý, Rajčata, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Garnát obecný, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Námořnický rýžový salát postup přípravy receptu:
1 | Očistíme petrželku a jemně ji pokrájíme. Očistíme papriky, okurky a celer a rovněž najemno pokrájíme. Ostrým nožem nakrájíme tresčí maso na plátky. Omyjeme a očistíme slávky, odstraníme z nich všechny nečistoty. Dáme je do hrnce zakrytého pokličkou a prudce je |
2 | 2-3 minuty povaříme, aby se otevřely. |
3 | Očistíme chobotničky, vykucháme je, odstraníme z nich oči a zobáčky, propláchneme a dáme vařit s garnáty a tresčím masem do hrnce s osolenou vodou. Když je maso uvařené, postupně je vytahujeme (chobotničky potřebují asi 20 minut, ostatní mnohem méně). |
4 | Uvaříme rýži. Nasypeme ji do hluboké mísy, přidáme slávky v jedné polovině skořápky, zeleninu, maso z tresky, chobotničky a garnáty. Potom přidáme olej a scezenou citronovou šťávu, špetku soli a špetku čerstvě namletého pepře, vše promícháme, rozdělíme na jednotlivé talíře a posypeme nasekanou petrželkou. |