Recept

Námořnický rýžový salát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23098
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

100 g Celer - nať
400 g Chobotnice
40 ml Citronová šťáva
12 ks Garnát obecný
12 ks Mušle slávky
100 g Okurky
60 ml Olej olivový
100 g Paprika červená
5 g Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
100 g Rajčata
300 g Rýže předvařená (parboiled)
5 g Sůl
200 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

160% Kalorie 3,160 kcal
Kilojoule 13 220kJ
51% Sacharidy 182 g
113% Tuky 85 g
468% Sodík 9 g
692% Bílkoviny 389 g

Námořnický rýžový salát postup přípravy receptu:

1

Očistíme petrželku a jemně ji pokrájíme. Očistíme papriky, okurky a celer a rovněž najemno pokrájíme. Ostrým nožem nakrájíme tresčí maso na plátky. Omyjeme a očistíme slávky, odstraníme z nich všechny nečistoty. Dáme je do hrnce zakrytého pokličkou a prudce je

2

2-3 minuty povaříme, aby se otevřely.

3

Očistíme chobotničky, vykucháme je, odstraníme z nich oči a zobáčky, propláchneme a dáme vařit s garnáty a tresčím masem do hrnce s osolenou vodou. Když je maso uvařené, postupně je vytahujeme (chobotničky potřebují asi 20 minut, ostatní mnohem méně).

4

Uvaříme rýži. Nasypeme ji do hluboké mísy, přidáme slávky v jedné polovině skořápky, zeleninu, maso z tresky, chobotničky a garnáty. Potom přidáme olej a scezenou citronovou šťávu, špetku soli a špetku čerstvě namletého pepře, vše promícháme, rozdělíme na jednotlivé talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept