Recept

Avokádový salát se zeleninou a citrusovou šťávou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23100
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Avokádo
1 ks Cibule
30 ml Citronová šťáva
20 g Hrozinky
65 ml Olej olivový
10 ks Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pomeranče
30 ml Pomerančová šťáva
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 184kJ
14% Sacharidy 51 g
87% Tuky 65 g
160% Sodík 3 g
12% Bílkoviny 7 g

Avokádový salát se zeleninou a citrusovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Rajčata ponoříme na půl minuty do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Avokáda oloupeme, přepůlíme, zbavíme je pecek a nakrájíme na kousky.

2

Smícháme olej, citronovou a pomerančovou šťávu, nasekanou petrželku, přidáme sůl a pepř podle chuti a důkladně promícháme.

3

Polovinou zálivky zalijeme avokáda a rajčata. Naservírované pomeranče posypeme kolečky cibule a zalijeme zbylou zálivkou. Pak na talíř přidáme i avokáda, rajčata, hrozinky a olivy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept