Omáčka curry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka curry
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23104 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Kari koření |
Nutriční hodnoty jedné porce
1% Kalorie 29 kcal
Kilojoule 122kJ
2% Sacharidy 7 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 68,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kari koření mají zadané všechny známé hodnoty.
Omáčka curry postup přípravy receptu:
1 | Do uvařené bílé omáčky přidáme oloupané, nastrouhané jablko, osolíme a dochutíme curry kořením. |
Poznámka
Základ omáčky - viz předpis: Bílá omáčka (základní předpis).