Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 23106

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Kuře
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
2 dl Smetana 12% (konzumní)
2 dl Víno bílé
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,209 kcal
Kilojoule 5 059kJ
9% Sacharidy 33 g
330% Tuky 248 g
22% Sodík 443 mg
156% Bílkoviny 87 g

Kuře po curyšsku postup přípravy receptu:

1

Očištěné kuře rozporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a pečeme na másle při střední teplotě asi 1 hodinu. Oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a pórek, k tomu přidáme žampiony nakrájené na jemné plátky.

2

Než je kuře zcela dopečené, přidáme k němu tuto zeleninovou směs se žampiony a cibulí, krátce podusíme a podlijeme vínem.

3

Pak z této omáčky kuře vyjmeme a necháme v teple. Zeleninu povaříme, přilijeme smetanu, vmícháme světlou jíšku a ještě dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

4

Poté porce kuřete přelijeme omáčkou a podáváme s nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept