Losos na citronu a pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na citronu a pomeranči
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23107 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Ančovička - filety |
4 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
400 g | Losos - filety |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
120 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 71,5mg |
Draslík | 577,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 309,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bazalka, Citronová šťáva, Citrony, Losos - filety, Pepř černý celý, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos na citronu a pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Kuličky pepře rozdrtíme v hmoždíři. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Ančovičky a bazalku nasekáme. |
2 | Filety z lososa rozložíme v míse, zalijeme je olejem a posypeme pepřem. Na ně položíme kolečka pomeranče, přikryjeme a v lednici necháme marinovat 4 hodiny. Citron rozpůlíme, z jedné poloviny vymačkáme šťávu a přecedíme a z druhé polovinu oloupeme kůru a nakrájíme ji na tenké plátky. |
3 | Marinádové maso osušíme, osolíme ho, opepříme a poprášíme moukou. |
4 | Na pánvi ohřejeme 3 lžíce marinády a s filetami je smažíme 2 minuty z obou stran. Maso udržujeme teplé a zbylou marinádu vylijeme. Na másle se zbytkem původní marinády rozmícháme dohladka ančovičky. Vmícháme šťávu, sůl, pepř a omáčku dusíme dohusta. |
5 | Maso podáváme s horkou omáčkou s plátky citronu a pomeranče. |