Jednoduchý recept

Losos na citronu a pomeranči

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23107
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Ančovička - filety
4 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
400 g Losos - filety
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
120 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 033kJ
3% Sacharidy 11 g
52% Tuky 39 g
15% Sodík 294 mg
46% Bílkoviny 26 g

Losos na citronu a pomeranči postup přípravy receptu:

1

Kuličky pepře rozdrtíme v hmoždíři. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Ančovičky a bazalku nasekáme.

2

Filety z lososa rozložíme v míse, zalijeme je olejem a posypeme pepřem. Na ně položíme kolečka pomeranče, přikryjeme a v lednici necháme marinovat 4 hodiny. Citron rozpůlíme, z jedné poloviny vymačkáme šťávu a přecedíme a z druhé polovinu oloupeme kůru a nakrájíme ji na tenké plátky.

3

Marinádové maso osušíme, osolíme ho, opepříme a poprášíme moukou.

4

Na pánvi ohřejeme 3 lžíce marinády a s filetami je smažíme 2 minuty z obou stran. Maso udržujeme teplé a zbylou marinádu vylijeme. Na másle se zbytkem původní marinády rozmícháme dohladka ančovičky. Vmícháme šťávu, sůl, pepř a omáčku dusíme dohusta.

5

Maso podáváme s horkou omáčkou s plátky citronu a pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept