Rybí dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí dort
Rybí dort
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23108 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Garnát obecný |
300 g | Listové těsto |
400 g | Losos - filety |
35 g | Máslo čerstvé |
45 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 352,3mg |
Draslík | 702,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 187,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Losos - filety, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Listové těsto, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí dort postup přípravy receptu:
1 | Z lososa nakrájíme slabé plátky, omyjeme a osušíme. Necháme je povařit v pánvi, do níž jsme pokrájeli máslo a nalili polovinu bílého vína. Vše promícháme, osolíme a opepříme. Očistíme a omyjeme petrželku, potom ji jemně nasekáme. Oloupeme a nasekáme oba stroužky česneku. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou petrželku, česnek a vyloupané garnáty a všechno 2 minuty smažíme. Nakonec přilijeme zbývající bílé víno. Vše promícháme, osolíme a opepříme. |
2 | Listové těsto rozválíme válečkem na 2 kulaté pláty o tloušťce 2-3 mm. Jeden plát položíme na pečicí plech, navlhčený trochou vody, a označíme si rozdělení na 4 díly. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, na těsto rozložíme plátky ryb (podle označených dílů) a na každý rybí plátek položíme několik garnátů. |
3 | Všechno pokryjeme druhým plátem těsta, přitiskneme okraje k sobě a stejným způsobem naznačíme rozdělení na 4 díly. Nakonec potřeme povrch rozšlehaným vejcem a 70 minut dort pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Vyjmeme z trouby a podáváme. |