Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23108
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
400 g Garnát obecný
300 g Listové těsto
400 g Losos - filety
35 g Máslo čerstvé
45 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 817 kcal
Kilojoule 3 419kJ
9% Sacharidy 33 g
63% Tuky 47 g
60% Sodík 1 g
97% Bílkoviny 55 g

Rybí dort postup přípravy receptu:

1

Z lososa nakrájíme slabé plátky, omyjeme a osušíme. Necháme je povařit v pánvi, do níž jsme pokrájeli máslo a nalili polovinu bílého vína. Vše promícháme, osolíme a opepříme. Očistíme a omyjeme petrželku, potom ji jemně nasekáme. Oloupeme a nasekáme oba stroužky česneku. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou petrželku, česnek a vyloupané garnáty a všechno 2 minuty smažíme. Nakonec přilijeme zbývající bílé víno. Vše promícháme, osolíme a opepříme.

2

Listové těsto rozválíme válečkem na 2 kulaté pláty o tloušťce 2-3 mm. Jeden plát položíme na pečicí plech, navlhčený trochou vody, a označíme si rozdělení na 4 díly. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, na těsto rozložíme plátky ryb (podle označených dílů) a na každý rybí plátek položíme několik garnátů.

3

Všechno pokryjeme druhým plátem těsta, přitiskneme okraje k sobě a stejným způsobem naznačíme rozdělení na 4 díly. Nakonec potřeme povrch rozšlehaným vejcem a 70 minut dort pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Vyjmeme z trouby a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept