Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23109
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

400 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
120 g Máslo čerstvé
1 dl Med včelí
1 dl Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej sezamový
20 g Pomerančová kůra
5 g Skořice mletá
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,126 kcal
Kilojoule 4 713kJ
46% Sacharidy 167 g
68% Tuky 51 g
0% Sodík 7 mg
12% Bílkoviny 7 g

Medové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Rozmixujeme olej s máslem a cukrem, postupně vmícháme pokrájenou pomerančovou kůru a ostatní koření. Nakonec přidáme mouku a kypřící prášek a uhněteme hladké těsto. Ruce si namáčíme do mléka a z těsta vytvoříme malé karbanátky. Pečeme v troubě asi 30 minut na 150 stupňů.

2

Mezitím si připravíme polevu - svaříme med, cukr a vodu, tvořící se pěnu na povrchu odstraňujeme lžící. Ještě teplé, upečené karbanátky polijeme a posypeme nastrouhanými ořechy a skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept