Mořské plody s rýží na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořské plody s rýží na víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23111 |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
200 g | Krevety tygří - loupané |
200 g | Mušle slávky |
65 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 ml | Protlak rajčatový |
1 šálek | Rýže jasmínová |
1 špetka | Sůl |
140 ml | Víno bílé |
1565 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 66,5mg |
Draslík | 872,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citrony, Mušle slávky, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Rýže jasmínová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořské plody s rýží na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme, 2 stroužky česneku prolisujeme, vývar ohřejeme, petrželku nasekáme a z poloviny citronu ostrouháme kůru. Rýži opereme. |
2 | Na oleji necháme změknout česnek a cibulku, přidáme rýži a důkladně promícháme, aby se všechna obalila v oleji. Zmírníme oheň, přidáme i víno a mícháme, až se všechno vsákne do rýže. Přilijeme trochu vývaru a opět mícháme do vsáknutí, tak pokračujeme, dokud se nevsákne polovina celého vývaru. |
3 | Přimícháme i mořské plody a vaříme je 3 minuty. Přiléváme vývar stejně jako předtím. Poté přidáme i kůru z poloviny citronu, protlak, nasekanou petrželku a lístky bazalky. |
4 | Pokrm můžeme ještě dochutit solí a pepřem. |