Recept

Mořské plody s rýží na víně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23111

Ingredience

1 ks Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
200 g Krevety tygří - loupané
200 g Mušle slávky
65 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
40 ml Protlak rajčatový
1 šálek Rýže jasmínová
1 špetka Sůl
140 ml Víno bílé
1565 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 174kJ
16% Sacharidy 56 g
29% Tuky 22 g
80% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 29 g

Mořské plody s rýží na víně postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme, 2 stroužky česneku prolisujeme, vývar ohřejeme, petrželku nasekáme a z poloviny citronu ostrouháme kůru. Rýži opereme.

2

Na oleji necháme změknout česnek a cibulku, přidáme rýži a důkladně promícháme, aby se všechna obalila v oleji. Zmírníme oheň, přidáme i víno a mícháme, až se všechno vsákne do rýže. Přilijeme trochu vývaru a opět mícháme do vsáknutí, tak pokračujeme, dokud se nevsákne polovina celého vývaru.

3

Přimícháme i mořské plody a vaříme je 3 minuty. Přiléváme vývar stejně jako předtím. Poté přidáme i kůru z poloviny citronu, protlak, nasekanou petrželku a lístky bazalky.

4

Pokrm můžeme ještě dochutit solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept