Ravaní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravaní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23113 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 dl | Citronová šťáva |
300 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučkový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle |
120 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Pšeničná krupice |
5 g | Skořice mletá |
5 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 76,7mg |
Draslík | 136,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Skořice mletá, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravaní postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, krupici a prášek do pečiva. V jiné míse ušleháme máslo se žloutky a krupicovým cukrem. Postupně přidáváme mouku s krupicí, mléko, rozdrcené mandle a na závěr opatrně vmícháme ušlehané bílky. Vzniklou hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Smícháme v kastrůlku vodu, moučkový cukr a citronovou šťávu, krátce povaříme a nalijeme na upečené ravaní. Na závěr posypeme cukrem a skořicí. |