Recept

Salát ze sušené tresky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23115
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

5 ks Ančovičky konzervované
4 ks Brambory
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
25 g Kapary
500 ml Mléko plnotučné
1 ks Mrkev kořen
30 ml Ocet vinný červený
45 ml Olej olivový
60 g Petržel - nať
1 ks Pórek
5 g Sůl
800 g Treska sušená
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 663 kcal
Kilojoule 2 773kJ
11% Sacharidy 39 g
31% Tuky 23 g
139% Sodík 3 g
129% Bílkoviny 73 g

Salát ze sušené tresky postup přípravy receptu:

1

Nabobtnalou tresku zbavíme kůže a kostí, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme celer, cibuli, pórek a mrkev. Vše nahrubo nakrájené, přidáme rybu, zalijeme dostatečným množstvím vody a při střední teplotě vaříme doměkka. Vše vyjmeme a necháme okapat a dáme do mísy. Zalijeme mlékem a necháme 2 hodiny marinovat.

2

Mezitím uvaříme brambory, oloupeme je a pokrájíme na kousky. Nasekáme společně petrželku s česnekem, vykostíme ančovičky, kapary také nasekáme. Všechno dáme do mísy, přilijeme ocet, olej a vymícháme hladkou hmotu.

3

Přimícháme brambory, scezenou tresku, vše zalijeme připravenou zálivkou, osolíme a před podáváním necháme 2 hodiny uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept