Jednoduchý recept

Pálivé ančovičky jako předkrm

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23117
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

600 g Ančovička - filety
1 ks Chilli paprička
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
8 ks Máta
2 dl Ocet vinný
100 ml Olej stolní
1 špetka Sůl
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 314kJ
4% Sacharidy 13 g
17% Tuky 13 g
14% Sodík 276 mg
58% Bílkoviny 33 g

Pálivé ančovičky jako předkrm postup přípravy receptu:

1

Ančovičky očistíme, odtrhneme hlavičky, vykucháme a vykostíme, pak prop1áchneme, osušíme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej, a osmažíme v něm v několika várkách ančovičky tak, aby byly dozlatova po obou stranách. Děrovanou lžící vybíráme a klademe na savý kuchyňský papír, aby okapal olej. Osolíme.

2

Na sporák postavíme pánvičku s octem, oloupaným česnekem, červenou papričkou pokrájenou na kousky a omytými lístky máty a uvedeme ocet do varu. Ančovičky rozložíme na velkou mísu a zalijeme aromatickým vařícím octem. Mísu zakryjeme a před podáváním necháme ančovičky 24 hodin odpočívat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept