Pálivé ančovičky jako předkrm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pálivé ančovičky jako předkrm
Pálivé ančovičky jako předkrm
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23117 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
600 g | Ančovička - filety |
2 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
8 ks | Máta |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Ocet vinný |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 92,8mg |
Draslík | 707,4mg |
Vláknina | 970,7mg |
Vitamín A | 948,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Chilli paprička, Máta, Ocet vinný, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pálivé ančovičky jako předkrm postup přípravy receptu:
1 | Ančovičky očistíme, odtrhneme hlavičky, vykucháme a vykostíme, pak prop1áchneme, osušíme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej, a osmažíme v něm v několika várkách ančovičky tak, aby byly dozlatova po obou stranách. Děrovanou lžící vybíráme a klademe na savý kuchyňský papír, aby okapal olej. Osolíme. |
2 | Na sporák postavíme pánvičku s octem, oloupaným česnekem, červenou papričkou pokrájenou na kousky a omytými lístky máty a uvedeme ocet do varu. Ančovičky rozložíme na velkou mísu a zalijeme aromatickým vařícím octem. Mísu zakryjeme a před podáváním necháme ančovičky 24 hodin odpočívat. |