Plněné artyčoky rybím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné artyčoky rybím masem
Plněné artyčoky rybím masem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23122 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
2 stroužek | Česnek |
10 ml | Citronová šťáva |
200 g | Mořský jazyk |
110 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 110g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 147,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořský jazyk, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné artyčoky rybím masem postup přípravy receptu:
1 | Otrháme z artyčoků vnější listy a uvnitř vyškrábeme. Odřízneme stonky, 5 cm dlouhé kousky oloupeme, nasekáme nahrubo a uschováme. Očištěné artyčoky dáme do mísy s vodou okyselenou citronovou šťávou. |
2 | Oloupeme stroužky česneku, omyjeme petrželku a nasekáme, opláchneme plátky mořského jazyku, osušíme a pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje s 1 stroužkem česneku a česnek chvílí smažíme. |
3 | Přidáme pokrájené stonky artyčoků a několik minut smažíme. Osolíme a opepříme. Pánev stáhneme ze sporáku a česnek vyhodíme. Přidáme pokrájené rybí maso, nasekanou petrželku a vše promícháme. |
4 | Artyčoky scedíme, osušíme, rozevřeme listy a naplníme připravenou směsí. Zavřeme je a narovnáme vedle sebe na pánev tak, aby zůstaly nastojato. |
5 | Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme 1 stroužek česneku a zakapeme zbývajícím olejem. Vaříme prudce,při vysoké teplotě 20-30 minut, dokud se voda z pánve nevypaří. Podáváme horké nebo vlažné. |