Jednoduchý recept

Plněné artyčoky rybím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23122
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 ks Artyčoky
2 stroužek Česnek
10 ml Citronová šťáva
200 g Mořský jazyk
110 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 984kJ
30% Sacharidy 109 g
40% Tuky 30 g
74% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Plněné artyčoky rybím masem postup přípravy receptu:

1

Otrháme z artyčoků vnější listy a uvnitř vyškrábeme. Odřízneme stonky, 5 cm dlouhé kousky oloupeme, nasekáme nahrubo a uschováme. Očištěné artyčoky dáme do mísy s vodou okyselenou citronovou šťávou.

2

Oloupeme stroužky česneku, omyjeme petrželku a nasekáme, opláchneme plátky mořského jazyku, osušíme a pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje s 1 stroužkem česneku a česnek chvílí smažíme.

3

Přidáme pokrájené stonky artyčoků a několik minut smažíme. Osolíme a opepříme. Pánev stáhneme ze sporáku a česnek vyhodíme. Přidáme pokrájené rybí maso, nasekanou petrželku a vše promícháme.

4

Artyčoky scedíme, osušíme, rozevřeme listy a naplníme připravenou směsí. Zavřeme je a narovnáme vedle sebe na pánev tak, aby zůstaly nastojato.

5

Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme 1 stroužek česneku a zakapeme zbývajícím olejem. Vaříme prudce,při vysoké teplotě 20-30 minut, dokud se voda z pánve nevypaří. Podáváme horké nebo vlažné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept