Recept

Krevety se zeleninovou omáčkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23123
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bazalka
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
24 ks Krevety tygří - loupané
10 ks Mandle
1 ks Nové koření celé
20 ml Ocet vinný
130 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
40 ml Víno bílé
100 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

302% Kalorie 5,968 kcal
Kilojoule 24 968kJ
68% Sacharidy 243 g
368% Tuky 276 g
232% Sodík 5 g
2551% Bílkoviny 1,435 g

Krevety se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rajčata ponoříme na 30 vteřin do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme a nasekáme.

2

Na 40 ml oleje smažíme nasekanou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku doměkka. Pak přidáme nové koření podle chuti, rajčata, mletou papriku, vývar, víno a vše dusíme po dobu 30 minut.

3

Mandle opečeme na grilu dozlatova, umixujeme je a umeleme. Smícháme je s 40 ml oleje, octem, 1 prolisovaným stroužkem česneku a celou směs umixujeme. Pak do mixéru přidáme rajčata, sůl, pepř a omáčku.

4

Krevetám odstraníme hlavičky, rozřízneme je na zádech a vytáhneme cévu, opláchneme je, osušíme, namočíme v oleji a grilujeme je na předehřátém grilu asi 3 minuty z obou stran dorůžova.

5

Krevety podáváme s plátky citronu, omáčkou, petrželkou a bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept