Grilovaný ďas na fenyklu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný ďas na fenyklu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23127 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1500 g | Mořský ďas |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 l | Pernod |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 53,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 218,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Mořský ďas, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pernod mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný ďas na fenyklu postup přípravy receptu:
1 | Do očištěné ryby uděláme 4 zářezy po obou stranách. Potřeme ji olejem, solí, pepřem, do břišní dutiny a zářezů nasypeme kousky kopru. Rybu necháme odležet. |
2 | Fenykl si očistíme, nakrájíme na plátky, potřeme je olejem a grilujeme 4 minuty po každé straně na předehřátém grilu. |
3 | Rybu na naolejované mřížce grilujeme asi 10 minut z obou stran a potíráme ji olejem. |
4 | Rybu servírujeme s fenyklem a zapáleným pernodem. |