Mladé sépie na salátových listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mladé sépie na salátových listech
Mladé sépie na salátových listech
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23132 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
200 g | Rukola |
600 g | Sépie |
5 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 800,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 610,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Citronová šťáva, Pepř černý celý, Sépie, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mladé sépie na salátových listech postup přípravy receptu:
1 | Sépie vykucháme, stáhneme z nich kůži, omyjeme a uřízneme chapadélka. Tělíčka pokrájíme na kroužky. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na kolečka. Očistíme celer a nakrájíme cibuli. |
2 | Do hrnce nalijeme 1,5 litru vody, přidáme cibuli, bobkový list, celer, zbylou půlku mrkve a uvedeme do varu. Přidáme sůl a vaříme asi 10 minut. Přidáme kroužky a chapadélka sépií a vaříme přibližně dalších 15 minut. Stáhneme hrnec ze sporáku a necháme obsah vych1adnout. |
3 | Mezitím očistíme salát. V míse smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře, postupně přiléváme olej a vyšleháme zálivku. |
4 | Scedíme pokrájené sépie, dáme do mísy a smícháme s polovinou zálivky. Na servírovací mísu rozložíme salát, kolečka mrkve a přelijeme vše zbylou zá1ivkou. Navrch úhledně rozložíme sépie a hotový předkrm ihned podáváme. |