Jednoduchý recept

Chobotnice na víně a koření

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 173 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 158 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23134

Ingredience

2 ks Bobkový list
8 plátek Chléb toastový
1 kg Chobotnice
500 g Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 hrst Mandle
40 ml Ocet vinný
65 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 hrst Oříšky piniové
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata
2 l Voda pitná
170 ml Víno červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 828 kcal
Kilojoule 3 464kJ
21% Sacharidy 77 g
42% Tuky 31 g
55% Sodík 1 g
95% Bílkoviny 53 g

Chobotnice na víně a koření postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku prolisujeme, oregano a petrželku nasekáme.

2

Chobotnici vložíme do vařící vody s 1/4 cibule a 2 bobkovými listy. Tak ji vaříme 1 hodinu.

3

Mezitím spaříme rajčata na 30 sekund v horké vodě, ochladíme je, oloupeme a nasekáme. Chobotnici scedíme a nakrájíme na kousky, hlavu vyhodíme.

4

Na pánvi na oleji smažíme chobotnici s česnekem asi 3 minuty. Pak přidáme rajčata, cukr, oregano, petrželku, víno, ocet a smažíme a mícháme asi 5 minut.

5

Vše vrátíme do kastrolu a přikryté vaříme 1,5 hodiny do zhoustnutí.

6

Pokrm servírujeme s petrželkou, mandlemi, oříšky a chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept