Chobotnice na víně a koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 173 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotnice na víně a koření
Celkový čas: | 173 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 158 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23134 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
8 plátek | Chléb toastový |
1 kg | Chobotnice |
500 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 hrst | Mandle |
40 ml | Ocet vinný |
65 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 hrst | Oříšky piniové |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
170 ml | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb toastový, Chobotnice, Cibule, Cukr krupice, Mandle, Ocet vinný, Oregano sušené, Oříšky piniové, Rajčata, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotnice na víně a koření postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku prolisujeme, oregano a petrželku nasekáme. |
2 | Chobotnici vložíme do vařící vody s 1/4 cibule a 2 bobkovými listy. Tak ji vaříme 1 hodinu. |
3 | Mezitím spaříme rajčata na 30 sekund v horké vodě, ochladíme je, oloupeme a nasekáme. Chobotnici scedíme a nakrájíme na kousky, hlavu vyhodíme. |
4 | Na pánvi na oleji smažíme chobotnici s česnekem asi 3 minuty. Pak přidáme rajčata, cukr, oregano, petrželku, víno, ocet a smažíme a mícháme asi 5 minut. |
5 | Vše vrátíme do kastrolu a přikryté vaříme 1,5 hodiny do zhoustnutí. |
6 | Pokrm servírujeme s petrželkou, mandlemi, oříšky a chlebem. |