Recept

Mořské ryby na koření

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23136
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer bulvový
3 stroužek Česnek
5 plátek Chléb toastový
2 ks Cibule
500 g Mořský ďas
250 g Mušle slávky
65 ml Olej olivový
500 g Parmice
1 špetka Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Petržel - nať
750 g Rajčata
1 špetka Šafrán
250 g Sépie
1 špetka Sůl
500 g Treska aljašská
500 g Úhoř mořský
170 ml Víno bílé
500 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 716kJ
11% Sacharidy 39 g
46% Tuky 35 g
61% Sodík 1 g
167% Bílkoviny 94 g

Mořské ryby na koření postup přípravy receptu:

1

Ďasa a tresku stáhneme z kůže, vykostíme, rozdělíme na filety, nakrájíme je na větší kousky a kosti dáme k ostatním rybám. Ty spolu s nasekaným celerem a 1 rozpůlenou cibulí zalijeme vodou a zvolna je povaříme 30 minut. Pak ryby vyjmeme a obereme maso z kostí. Vývar odložíme.

2

Sépii odřízneme hlavu, zbavíme ji vnitřností a sloupneme kůži. Chapadla omyjeme a osušíme. Mušle očistíme. Rajčata 1/2 minuty spaříme v horké vodě, zchladíme je, oloupeme a nakrájíme.

3

Na oleji osmahneme kolečka zbývající cibule a 3 prolisované stroužky česneku. Vložíme i sépii a filety, po obou stranách je opečeme a vyjmeme. Přilijeme 500 ml přecezeného vývaru z ryb, víno, přidáme šafrán, rajčata a na mírném plameni je vaříme 5 minut. Pak vložíme mušle a dusíme je 4 minuty. Vyhodíme ty, co se neotevřely.

4

Omáčku okořeníme, ryby ohřejeme v kastrolu a podáváme je s petrželkou a nasucho osmaženým chlebem, pomazaným česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept