Sardinky s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky s olivami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23138 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Kapary |
6 polévková lžíce | Mandle |
20 ml | Olej olivový |
10 ks | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
16 ks | Sardinka obecná |
58 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
0,3 šálek | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 14,2mg |
Draslík | 422,5mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 8,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Hrozinky, Mandle, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky s olivami postup přípravy receptu:
1 | Cibulku si nasekáme na jemno, česnek prolisujeme, mandle, kapary, petrželku a hrozinky nasekáme, olivy vypeckujeme, sardinky očistíme a vykucháme a sýr nastrouháme. |
2 | Na oleji osmahneme česnek a cibuli. Přidáme mandle, petrželku a 1/4 strouhanky, sůl a pepř. Z obou stran ryby uděláme 3 zářezy a mandlovou směsí je vyplníme. Rybu pak položíme na vymazanou zapékací mísu. |
3 | Zbylou strouhanku smícháme se sýrem s posypeme jimi rybu. Pečeme ji v předehřáté troubě asi 20 minut, dokud se nepropeče. |
4 | Pokrm ozdobíme petrželkou, bazalkou a nasekaným salátem. |