Recept

Lanýžový salát s hřebenatkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23139

Ingredience

5 g Hořčice plnotučná
16 ks Hřebenatka
50 g Kerblík
1 ks Lanýž
45 ml Ocet vinný
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
150 g Rukola
100 g Salát hlávkový
5 g Sůl
1 dl Víno šumivé (sekt)

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 494kJ
5% Sacharidy 16 g
23% Tuky 17 g
38% Sodík 768 mg
57% Bílkoviny 32 g

Lanýžový salát s hřebenatkami postup přípravy receptu:

1

Čepelí nože otevřeme hřebenatky, vyřízneme z nich bílou i červenou část, omyjeme, jemně osušíme a bílé části překrojíme na poloviny. Očistíme salát a rukolu, vyhodíme povadlé a poškozené listy, ostatní několikrát propláchneme ve studené vodě, scedíme a natrháme na kousky. Omyjeme petrželku a kerblík a nasekáme najemno.

2

Vytřeme olivovým olejem nepřilnavou pánev, dáme do ní připravené hřebenatky, osolíme, opepříme, přilijeme šumivé víno a vše 2-3 minuty povaříme. Hřebenatky vyjmeme, do pánve nalijeme ocet a společně se šťávou z hřebenatek ho povaříme, aby se polovina tekutiny vypařila. Stáhneme pánev ze sporáku a necháme tekutinu vychladnout.

3

Mezitím omyjeme pod tekoucí vodou lanýže, osušíme je a pokrájíme na tenké plátky. Do mísy nalijeme zbývající ocet, promícháme se špetkou soli a špetkou pepře, přimícháme hořčici, tekutinu z pánve i zbývající olej a vše vyšleháme do hladké zálivky. Přidáme nasekanou petrželku a kerblík.

4

Polovinou zálivky přelijeme salátové listy v servírovací míse, navrch dáme hřebenatky a plátky lanýže. Přelijeme zbývající zálivkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept