Kambala se sýrem tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala se sýrem tofu
Kambala se sýrem tofu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23144 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
koření | |
---|---|
2 špetka | Badyán |
2 špetka | Hřebíček mletý |
1 špetka | Koriandr mletý |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
Kambala se sýrem tofu | |
2 cl | Anýzovka |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
700 g | Kambala |
1 polévková lžíce | Krevetová pasta |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
2,5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 882,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 211,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mletý, Koriandr mletý, Pepř bílý, Skořice mletá, Česnek, Cibule, Kambala, Okurka salátová, Olej sezamový, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Krevetová pasta, Omáčka sójová, Petržel kudrnka, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Anýzovka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala se sýrem tofu postup přípravy receptu:
1 | Plátky kambaly omyjeme a nakrájíme na kostky. Čerstvou omytou okurku okrájíme, rozpůlíme, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a odložíme zvlášt do misky. |
2 | V pánvi wok, na rozpáleném sezamovém oleji, krátce osmažíme kousky ryby, po 2 minutách přidáme pokrájenou okurku, posypeme pokrájenou cibulkou s česnekem, přimícháme koření a dolijeme rybím vývarem. Jakmile polévka přijde k varu, přidáme lžíci krabí pasty a za stálého míchání necháme pastu rozpustit, pak přilijeme 2 cl anýzovky, 2-3 lžíce sojové omáčky (podle chuti) a vaříme ještě 10 minut. |
3 | Než odstavíme polévku z vařiče, vložíme do ní pokrájené kostičky sýru tofu. |
4 | Polévku servírujeme v malých miskách s nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou. |